П`ятниця, 26.04.2024, 19:12
ШАРАДА      ШАРАДА

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Словничок (інформатика) [1]
Словничок термінів
Словничок (математика) [0]
Словничок математичних термінів (цікава інформація)
Всяка всячина [0]
Наше опитування
Що ви шукаєте на сайті?
Всього відповідей: 14
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наші відвідувачі
Besucherzahler Marry a Russian Woman
счетчик посещений
Новини
 Блог
Головна » 2013 » Березень » 23 » Аватар
12:00
Аватар

Аватар, аватара, аватарка, ава, юзерпік, юзерпика (від англ. User picture — «зображення користувача») — невелике статичне або анімоване зображення (часто обмежене розміром в певне число пікселів і/або байтів), що використовується для персоналізації користувача будь-яких онлайн-сервісів (напр., месенджерів, форумів, чатів, порталів, блогів, соціальних мереж тощо). Аватар може бути як справжньою фотографією користувача, так і довільним зображенням. Мета використання аватара — відобразити будь-які специфічні риси характеру користувача і допомогти створити максимально правильне перше враження у співрозмовника.

Аватар є невід'ємною частиною будь-якої людини, хто спілкується на форумах. Аватар супроводжує всі відповіді користувача на тому чи іншому форумі, відображає індивідуальність особистості.

Аватари бувають статичними і динамічними, як правило розмірами 64x64 або 100x100 пікселів. Але бувають (в різних соціальних мережах) і більші або менші.

Призначення

 Одна з цілей використання аватара, яку переслідує частина користувачів, відобразити які-небудь специфічні риси характеру користувача і допомогти створити досить точне враження у співрозмовників про його внутрішньому духовному світі і статус (цьому ж служить і т. н. Нікнейм). Також виявляється бажання користувача прикрасити свій профіль. Аватар є бажаним (але необов'язковим) атрибутом учасника веб-форумів, він розміщується поруч з кожним постом (відповіддю) учасника на темах форуму.

Історія

Слово «аватара» в індуїзмі означає істота, що втілює бога. Вважається, що один бог може мати безліч втілень, що відрізняються своїм виглядом, можливостями і характером. Наприклад, у бога Вішну 22 аватари.

У в комп'ютерних іграх поняття «аватар» вперше було використано в 1985 році в 4-й частині комп'ютерної гри Ultima (Ultima IV: Quest of the Avatar). Серія пригодницьких ігор Ultima випускалася з 1981 року. Стати «Аватаром» було метою четвертої частини гри. Пізні гри серії увазі, що гравець і є «Аватар», тобто в ігровому світі представлено його его. Пізніше термін використовувався в рольовій грі Shadowrun (1985) і онлайнової рольової гри Habitat (1987). Також Аватар - це найсильніший юніт NOD в Command & Conquer 3: Tiberium Wars

Бурхливий розвиток Інтернету в наступні роки призвело до активного використання терміна аватар в Інтернеті: блогах, форумах, сервісах миттєвих повідомлень. В даний час існують численні сайти, які допомагають створити або модернізувати аватар користувача на основі початково задається зображення.

(Матеріал взято з Вікіпедії)

Категорія: Словничок (інформатика) | Переглядів: 705 | Додав: charade | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Форма входу
Цікавинки
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Корисні посилання
ХОІППО

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України

Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти

Погода